joi, 3 noiembrie 2016
Blat cu carob , portocale , stafide , fără zahăr și îndulcitor ( vegan , fără gluten , lapte , ouă , cu puține grăsimi )
Ingrediente
:
·
160
g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe și blat cu carob
( aici )
( aici )
·
160
g de zeamă de portocale
·
30-50
g de stafide ( muiat în apă fierbinte )
Mod de preparare :
Muiăm stafidele în apă pentru 30 de minute , îl strecurăm și-l amestecăm cu
făina și zeama de portocale .
Turnăm aluatul într-o formă pentru pâine din silicon , sau într-o tavă ,
sau în forme de brioșe . Se coace la 180 de grade .
Durata de coacere depinde de mărimea formei . De exemplu : 6 brioșe mari
:18 minute , formă de pâine : 23 de minute , cu portocale : 26 de minute .
Eu am pus peste blat felii de portocale , dar îl putem prepara și fără
portocale .
Îl putem consuma pentru mic dejun cu unt vegetal , sau gem de portocale și
cu ciocolată caldă .
Valoare nutrițională
pe 100 g ( cu 30 g de stafide ) :
Valoare energetică : 235
de calorii
Proteine : 4,5 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 50 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu