joi, 3 noiembrie 2016

Blat cu carob , portocale , stafide , fără zahăr și îndulcitor ( vegan , fără gluten , lapte , ouă , cu puține grăsimi )





          Ingrediente :

·       160 g de amestec făină Szafi Free pentru brioșe și blat cu carob
( aici )
·       160 g de zeamă de portocale
·       30-50 g de stafide ( muiat în apă fierbinte )


Mod de preparare :

Muiăm stafidele în apă pentru 30 de minute , îl strecurăm și-l amestecăm cu făina și zeama de portocale .

Turnăm aluatul într-o formă pentru pâine din silicon , sau într-o tavă , sau în forme de brioșe . Se coace la 180 de grade .

Durata de coacere depinde de mărimea formei . De exemplu : 6 brioșe mari :18 minute , formă de pâine : 23 de minute , cu portocale : 26 de minute .

Eu am pus peste blat felii de portocale , dar îl putem prepara și fără portocale .

Îl putem consuma pentru mic dejun cu unt vegetal , sau gem de portocale și cu ciocolată caldă .

Valoare nutrițională pe 100 g ( cu 30 g de stafide ) :

Valoare energetică : 235 de calorii
Proteine : 4,5 g
Lipide : 1,4 g
Carbohidrați : 50 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu