joi, 10 noiembrie 2016

Colțunaș cu gem de prune , vegan , cu conținut redus de carbohidrați , cu puține grăsimi , fără gluten ( fără lapte , ouă , soia , zahăr adăugat )





          Ingrediente :

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici )
·       30 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       15 g de eritrti ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       15 g de zeamă de lămâie
·       150 g de apă călduță
·       120 g de gem de prune ( aici )
·       5 g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb , pentru frământare și întindere aluat
·       70 g de pesmet
·       10 g de ulei pentru prăjire pesmet ( aici )


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 
Lăsăm aluatul  5 minute să se odihnească .

Pe o suprafață presărată cu făină , întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 2 mm .
Tăiem aluatul cu ajutorul unei forme pentru colțunași de 9 cm .
Vor ieși 18 bucăți .

Punem în mijlocul cercurilor gem și formăm din ele colțunași .


Fierbere :

Fierbem 2 l de apă cu puțină sare .

Punem colțunașii în apă și îi fierbem 2 minute .

Strecurăm colțunașii și îi spălăm cu apă rece .

Prăjim pesmetul în ulei și presărăm colțunașii cu el .


Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 47,4 de calorii
Proteine : 0,7 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 9,1 g

Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 148,7 de calorii
Proteine : 2,1 g
Lipide : 2,2 g
Carbohidrați : 28,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu