joi, 10 noiembrie 2016
Colțunaș cu gem de prune , vegan , cu conținut redus de carbohidrați , cu puține grăsimi , fără gluten ( fără lapte , ouă , soia , zahăr adăugat )
Ingrediente
:
·
100
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
30
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
15
g de eritrti ( aici
)
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
·
15
g de zeamă de lămâie
·
150
g de apă călduță
·
120
g de gem de prune ( aici
)
·
5
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb , pentru frământare și întindere
aluat
·
70
g de pesmet
·
10
g de ulei pentru prăjire pesmet ( aici
)
Mod de preparare :
Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate ,
apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute să se
odihnească .
Pe o suprafață presărată cu făină , întindem aluatul într-o foaie cu
grosimea de 2 mm .
Tăiem aluatul cu ajutorul unei forme pentru colțunași de 9 cm .
Vor ieși 18 bucăți .
Punem în mijlocul cercurilor gem și formăm din ele colțunași .
Fierbere :
Fierbem 2 l de apă cu puțină sare .
Punem colțunașii în apă și îi fierbem 2 minute .
Strecurăm colțunașii și îi spălăm cu apă rece .
Prăjim pesmetul în ulei și presărăm colțunașii cu el .
Valoare nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 47,4 de calorii
Proteine : 0,7 g
Lipide : 0,7 g
Carbohidrați : 9,1 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 148,7 de
calorii
Proteine : 2,1 g
Lipide : 2,2 g
Carbohidrați : 28,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu