luni, 14 noiembrie 2016

Tort paleo , cu cacao și cremă de dovleac ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )






          Ingrediente aluat :

·       20 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       40 g de cacao pudră ( aici )
·       30 g de praf de albuș de ouă
·       20 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare Himalaya (aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       10 g de oțet de mere
·       260 g de apă


          Ingrediente cremă :


·       3 dl de lapte de cocos
·       250 g de dovleac ( curățat )
·       15 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare Himalaya (aici )
·       2 g de amestec condimente pentru biscuiți ( aici )
·       16 g de coajă de portocale
·       16 g de gelatină
·       100 g de apă


Mod de preparare cremă :

Fierbem apa și topim gelatina în ea .

Turmixăm celelalte ingrediente până ce obținem cremă . Turnăm peste gelatina și le turmixăm în continuare încă 1 minut .

Punem crema în frigider .


Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 
Turnăm aluatul într-o formă de tort de silicon cu diametrul de 22 cm .


Coacere :

Se coace 20 de miute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Lăsăm să se răcească .


Asamblare :

Tapetăm o formă de tort cu folie alimentară . Așezăm în ea
aluatul , apoi turnăm peste crema de dovleac .

Tăiem tortul în 12 felii .

Valoare nutrițională pe o felie :

Valoare energetică : 44,7 de calorii
Proteine : 4,3 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 3,5 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 55 de calorii
Proteine : 5,2 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 4,2 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu