joi, 10 noiembrie 2016

Cornuri din amestec făină Szafi Free , cu drojdie ( vegan , fără gluten , lapte , ouă , soia , cu puține grăsimi )





          Ingrediente :

·       270 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici )
·       3-4 g de sare himalaya ( aici )
·       50 g de zeamă de lămâie
·       290 g de apă
·       3g de drojdie pudră
·       1 g de ulei de nucă de cocos ( pentru ungere ) ( aici )

Mod de preparare :

Încălzim apa și zeama de lămâie .
Amestecăm făina cu drojdie , sare , apoi turnăm peste apa și zeama de lămâie și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 5 minute la odihnă .

Pe o suprafață presărată cu făină , întindem aluatul într-un cerc cu diametrul de 44 cm . Tăiem cercul în 8 felii și le rulăm .

Așezăm cornurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei .

Încălzim cuptorul la 50 de grade și le lăsăm 30 de minute la dospit ( între timp stingem cuptorul ) .

Se coc 50 de minute la 180 de grade .

Lăsăm să se răcească .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 111 de calorii
Proteine : 2,74 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 21 g

Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 205,3 de calorii
Proteine : 5,8 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 44,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu