marți, 8 noiembrie 2016

Melc paleo cu dovleac și ceapă ( fără gluten , lapte , soia , cu conținut redus de carbohidrați )






          Ingrediente aluat :

·       90 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       2 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 g de sare himalaya ( aici )
·       0,5 g de condimente pentru pizza ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       40 g de cocomas ( aici )
·       160 g de apă călduță
·       3 g de făină de fibre de bambus ( aici )

Ingrediente umplutură :

·       80 g de dovleac ( curățat )
·       50 g de ceapă roșie ( curățat )
·       20 g de cremă de brânză paleo ( rețetă aici )
·       0,5 g de condimente pentru pizza ( aici )
·       Un praf de rozmarin măcinat
·       Un praf de sare himalaya ( aici )


Mod de preparare aluat :

Ingredientele uscate ( în afară de făina de fibre de bambus) și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 
Până preparăm umplutura , lăsăm aluatul să se odihnească .

Mod de preparare umplutură :

Curățăm legumele și le tăiem în pătrățele .
Amestecăm crema de brânză cu condimentele .

Asamblare :

Întindem aluatul , pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus , într-o foaie de 28x18 cm .
Ungem aluatul cu crema de brânză , îl presărăm cu legume și-l rulăm .
Tăiem rulada în 10 felii și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 25 de minute la 180 de grade .
Îi lăsăm să se răcească .

Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 33 de calorii
Proteine : 1,9 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 1,8 g

Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 87 de calorii
Proteine : 5 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 4,8 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu