marți, 8 noiembrie 2016
Melc paleo cu dovleac și ceapă ( fără gluten , lapte , soia , cu conținut redus de carbohidrați )
Ingrediente
aluat :
·
90
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
2
g de bicarbonat de sodiu ( aici
)
·
3
g de sare himalaya ( aici
)
·
0,5
g de condimente pentru pizza ( aici
)
·
2
ouă de mărimea M
·
40
g de cocomas ( aici
)
·
160
g de apă călduță
·
3
g de făină de fibre de bambus ( aici
)
Ingrediente umplutură :
·
80
g de dovleac ( curățat )
·
50
g de ceapă roșie ( curățat )
·
20
g de cremă de brânză paleo ( rețetă aici
)
·
0,5
g de condimente pentru pizza ( aici
)
·
Un
praf de rozmarin măcinat
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
Mod de preparare aluat :
Ingredientele uscate ( în afară de făina de fibre de bambus) și lichide
se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Până preparăm umplutura , lăsăm aluatul să se
odihnească .
Mod
de preparare umplutură :
Curățăm legumele și le tăiem în pătrățele .
Amestecăm crema de brânză cu condimentele .
Asamblare
:
Întindem aluatul , pe o suprafață presărată
cu făină de fibre de bambus , într-o foaie de 28x18 cm .
Ungem aluatul cu crema de brânză , îl presărăm
cu legume și-l rulăm .
Tăiem rulada în 10 felii și le așezăm într-o
tavă tapetată cu hârtie de copt .
Coacere
:
Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit
la 200 de grade , apoi încă 25 de minute la 180 de grade .
Îi lăsăm să se răcească .
Valoare nutrițională pe bucată :
Valoare energetică : 33 de calorii
Proteine : 1,9 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 1,8 g
Valoare nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 87 de calorii
Proteine : 5 g
Lipide : 5,4 g
Carbohidrați : 4,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu