luni, 5 decembrie 2016
Pâine Szafi Free , albă , pufoasă ( fără gluten , lapte , ouă , drojdie , cu puține grăsimi )
Pâine de casă fără gluten , lapte , ouă , drojdie ,
fără grăsimi adăugate , care rămâne pufoasă și după câteva zile !!!
fără grăsimi adăugate , care rămâne pufoasă și după câteva zile !!!
Amestecul de făină , datorită conținutului ridicat de
fibre ,
conține carbohidrați cu absorbție lentă !
conține carbohidrați cu absorbție lentă !
Ingrediente
( 455 g de pâine ) :
·
250
g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
( aici )
( aici )
·
30
g de zeamă de lămâie sau 20 g de oțet de vin alb de 6 %
·
280
g de apă la temperatura camerei
·
1
+ 1 g de ulei de nucă de cocos pentru ungere ( aici
) – opțional
Mod de preparare :
Amestecăm în apă zeama de lămâie și sarea , apoi adăugăm
amestecul de făină și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă , apoi formăm din el
pâine pe o suprafață presărată cu făină .
Ungem pâinea cu 1 g
de ulei de nucă de cocos .
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de
grade , apoi o ungem din nou cu ulei și-l coacem încă 15 minute la 200 de grade
.
Putem forma și 6 chifle sau cornuri din aluat , dar
timpul de coacere va fi aproximativ 40 de minute la 185 de grade .
Lăsăm să se răcească . Pâinea poate fi feliată și
cât este călduță .
Păstrată în pungă , la temperatura camerei , rămâne
proaspătă și moale timp de 4 zile .
Poate fi păstrată în frigider timp de o săptămână , dar
înainte de servire trebuie încălzită .
Poate fi păstrată și în congelator .
Valoarea
nutrițională :
|
100 g de
pâine *
|
Valoare
energetică :
|
182 kcal
|
Lipide :
|
1 g
|
Carbohidrați
:
|
34 g
|
Fibre :
|
7,5 g
|
Proteine :
|
5,3 g
|
Sare :
|
0,7 g
|
*uns cu 1+1 g de ulei de nucă de cocos
În caz că vrem să preparăm
o pâine mai mare , rețeta pentru 525 g de pâine :
Ingrediente
:
·
300 g de amestec
făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
·
4
g de sare himalaya
·
35
g de zeamă de lămâie sau 25 g de oțet de vin alb de 6 %
·
330
g de apă la temperatura camerei
Mod de preparare : aceeași cu rețeta anterioară
Coacere : se coace 50 de minute la 200 de grade , iar încă 20 de
minute la 190 de grade .
Rețetă de pâine cu drojdie :
Ingrediente ( 450 g de pâine )
:
·
250 g de amestec
făină Szafi Free pentru pâine albă , pufoasă
·
3
g de sare himalaya
·
20
g de zeamă de lămâie sau oțet de mere sau 20 g de oțet de vin alb de 6 %
·
280
g de apă la temperatura camerei
·
4
g de drojdie pudră
1+1 g de ulei de nucă pentru ungere
2 g de amestec făină pentru frământare
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul
10 minute la odihnă , apoi îl frământăm
pe o suprafață presărată cu făină și formăm pâine din el .
Punem pâinea
pe o tavă tapetată cu hârtie de copt , o crestăm și o ungem cu ulei de cocos .
O lăsăm la
dospit 30 de minute , la temperature camerei .
Coacere :
Se coace 50 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de
grade , apoi o ungem din nou cu ulei și-l coacem încă 15 minute la 200 de grade
.
Lăsăm să se răcească .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu