miercuri, 7 decembrie 2016
Turtă dulce umplută , paleo , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )
Ingrediente
( 26 de bucăți ) :
·
150
g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici
)
·
50
g de eritrit ( aici
)
·
10
g de eritrit cu vanilie
·
Un
praf de sare himalaya ( aici
)
·
8
g de praf de copt ( aici
)
·
4
ouă de mărimea M
·
150
g de lapte vegetal călduț
·
150
g de apă călduță
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
1
linguriță de amestec condimente pentru biscuiți ( aici
)
·
20
g de miere ( sau îndulcitor lichid )
Mod de preparare :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul
5 minute la odihnă , apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de
bambus .
Întindem
aluatul într-o foaie cu grosimea de 5 mm și-l tăiem cu formă de pogăcele de 5
cm .
Vor ieși 52
de cercuri .
Așezăm în
mijlocul cercurilor cât un sfert de pătrățică de ciocolată
( sau prune uscată )
și-l acoperim cu un alt cerc .
Cercul de sus
trebuie puțin uns cu apă și apăsată bine ca să se lipesc .
Le așezăm pe
o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Coacere :
Se co 35 de minute
în cuptorul preîncălzit la 190 de grade .
După ce se răcesc ,
le învelim cu glazură de ciocolată :
· 100 g de ciocolată de menaj
· 2 linguri de ulei de nucă de cocos
Topim în ulei
ciocolata .
Valoare nutrițională
pe bucată :
Valoare energetică : 54,26
de calorii
Proteine : 2,1 g
Lipide : 4,1 g
Carbohidrați : 2 g
Valoare nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică : 190
de calorii
Proteine : 7,321 g
Lipide : 14,319 g
Carbohidrați : 7,135 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu