miercuri, 7 decembrie 2016

Turtă dulce umplută , paleo , cu conținut redus de carbohidrați ( fără gluten , lapte , zahăr adăugat )





          Ingrediente ( 26 de bucăți ) :

·       150 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       50 g de eritrit ( aici )
·       10 g de eritrit cu vanilie
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       8 g de praf de copt ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       150 g de lapte vegetal călduț
·       150 g de apă călduță
·       20 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       1 linguriță de amestec condimente pentru biscuiți ( aici )
·       20 g de miere ( sau îndulcitor lichid )


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl frământăm pe o suprafață presărată cu făină de bambus .

Întindem aluatul într-o foaie cu grosimea de 5 mm și-l tăiem cu formă de pogăcele de 5 cm .


Vor ieși 52 de cercuri .

Așezăm în mijlocul cercurilor cât un sfert de pătrățică de ciocolată 
( sau prune uscată ) și-l acoperim cu un alt cerc .

Cercul de sus trebuie puțin uns cu apă și apăsată bine ca să se lipesc .

Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .


Coacere :

          Se co 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade .


          După ce se răcesc , le învelim cu glazură de ciocolată :

·       100 g de ciocolată de menaj
·       2 linguri de ulei de nucă de cocos

Topim în ulei ciocolata .


Valoare nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 54,26 de calorii
Proteine : 2,1 g
Lipide : 4,1 g
Carbohidrați : 2 g


Valoare nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 190 de calorii
Proteine : 7,321 g
Lipide : 14,319 g
Carbohidrați : 7,135 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu