miercuri, 11 ianuarie 2017
Pâine Szafi Free ( fără gluten , lapte , drojdie , soia , ouă , făină de semințe )
Se prepară din amestec de făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja
crocantă ( aici
) și amestec făină Szafi Free pentru pâine
albă , pufoasă ( aici
) în proporție egală .
Ingrediente ( 500 g de pâine ) :
·
40 g
de zeamă de lămâie
·
300 g
de apă călduță
Mod de preparare :
Amestecăm în apă zeama de lămâie și sarea ,
apoi adăugăm amestecul de făină și frământăm aluatul .
Am pus în aluat 4-5 roșii uscate , tăiate în 3-4 bucăți , și măsline , 6-7
bucăți , tăiate în două .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă , apoi îl
frământăm pe o suprafață presărată cu făină ( aprox. 5 g de făină ) .
Ungem pâinea cu 1 g de ulei de nucă de cocos .
Se coace 65 de minute în cuptorul preîncălzit
la 200 de grade .
Aluatul nu trebuie așezat în formă de pâine ,
este de ajuns să-l așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Pâinea poate fi feliată doar după ce se răcește .
Observație :
Putem forma 8 chifle sau cornuri , care se coc în 40 de
minute .
Pâinea poate fi congelată după coacere .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu