marți, 7 martie 2017
Înlocuitor de salam vegan , fără gluten , fără soia , cu puține grăsimi ( salam vegetarian )
Ingrediente
:
·
100
g de fulgi de ovăz fără gluten ( aici
)
·
100
g de amestec făină Szafi Free pentru pizza ( aici
)
·
20
g de drojdie de bere
·
4
g de usturoi granulat ( aici
)
·
2
g de pudră de ceapă
·
2
g de piper
·
1
g de chimen măcinat
·
3
g de sare afumată
·
3 g
de sare himalaya ( aici
)
·
6
g de boia
·
150
g de năut ( fiert )
·
160
g de apă în care a fost fiert năutul
·
25
g de muștar
Mod de preparare :
Fierbem năutul în apă puțin sărată , apoi îl lăsăm să se răcească .
Amestecăm celelalte ingrediente .
Turmixăm apa cu năutul , până se face cremă , apoi o adăugăm la amestecul
de ingrediente uscate și-l frământăm .
Lăsăm 10 minute la odihnă .
Între timp tăiem în două o pungă pentru copt .
Împărțim în două aluatul . Le punem separat pe o pungă și formăm din ele
câte un baton de 13 cm .
Îi rulăm și închidem punga .
„ Salamul ” este preparat prin călire .
Într-o oală mare punem puțănă apă și o fierbem . Punem în ea o oală mai
mică în care punem apă . Peste oala mică punem o farfurie , pe care așezăm
salamul . Acoperim oala mare cu un capac .
Punem pe foc mic și-l lăsăm 50 de minute la călit . Luăm oala de pe foc ,
dar lăsăm salamul încă o oră în ea .
Dupe ce îl scoatem , lăsăm să se răcească .
Cele două batoane sunt în total 523 g .
După ce îl feliăm putem să-l punem în congelator .
Dacă vrem să fie mai gras , putem să mai adăugăm și ulei de nucă de cocos .
Se poate adăuga ciperci și ceapă călită , sau orice legume fierte .
Valoarea nutrițională
pe 100 g :
Valoare energetică :
195 kcal
Proteine : 8,5 g
Lipide : 2,8 g
Carbohidrați : 31 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu