marți, 7 martie 2017
Prăjitură vegană cu nucă de cocos , umplută cu gem ( fără gluten , lapte , ouă , cacao )
Ingrediente
:
·
1
blat alb Szafi Free cu mere
·
Glazură
de ciocolată ( amestecăm : 40 g de pudră de roșcove
( aici
) , 1 linguriță de îndulcitor natural de patru ori mai dulce
·
45
g de nucă de cocos ras ( aici
)
·
100-150
g de gem
Ingrediente blat :
·
250
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
14
g de îndulcitor natural de patru ori mai dulce ( aici
)
·
30
g de zeamă de lămâie
·
100
g de mere curățat
·
200
g de apă
·
După
gust : 1 linguriță de esență de vanilie , coaja unei lămâi
Mod de preparare blat :
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade , suflăm o formă de tort cu ulei de
nucă de cocos .
Curățăm merele , apoi o răzuim pe răzătoare mică .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie , adăugăm îndulcitorul , vanilie , coaja
de lămâie , merele .
La sfârșit adăugăm făina , le amestecăm cu un tel până se face cremos ,
apoi îl turnăm în forma de tort ( 27*27 cm ) .
Se coace 18-20 de minute în cuptorul preîncălzit ( depinde și de mărimea
formei de tort ) .
Deoarece blatul nu conține ouă , praf de copt , nu se ridică mult , dar va
fi gustos și moale .
Valoarea nutrițională
a blatului pe 100 g :
Valoare energetică :
170 kcal
Proteine : 3,5 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 36 g
Asamblare prăjitură :
Coacem blatul și-l lăsăm să se răceasă . Între timp
preparăm glazura de ciocolată .
Tăiem blatul în două și-l ungem cu gem . Tăiem prăjitura
în pătrățele .
Ungem pătrățelele cu glazura de ciocolată , apoi le dăm
prin nucă de cocos .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu