marți, 4 aprilie 2017
Blat cu migdale fără ouă , gluten ( vegan , fără lapte , gluten , soia )
Ingrediente
blat :
·
220
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb ( aici
)
·
25
g de făină de migdale degresat ( aici
)
·
70
g de eritrit pudră ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
40
g de zeamă de lămâie
·
10
g de coajă de lămâie
·
180
g de apă călduță
Ingrediente cremă :
·
200
g de fructe de pădure congelate
·
70
g de praf de budincă cu căpșuni ( aici
)
·
15
g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici
)
·
2
g de agar-agar ( aici
)
·
200
g de lapte de cocos
Pentru presărare tort :
·
5
g de eritrit pudră
Mod de preparare blat :
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă de silicon de 20x20
cm .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie , apoi adăugăm îndulcitorul pudră .
La sfârșit adăugăm făinile și amestecăm aluatul cu un tel , până se face
cremă și-l turnăm în forma de silicon .
Se coace 23 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Mod de preparare cremă :
Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor și agar-agar .
Adăugăm laptele și le amestecăm .
Adăugăm la budincă fructele de pădure și le punem pe foc mic până ce se
îndensește .
Nu trebuie fiert .
Lăsăm crema să se răcească .
Asamblare :
Tăiem blatul în 3 bucăți .
Punem o bucată înapoi în tavă și o ungem cu jumătate din cremă .
Așezăm peste încă o bucată de blat și o ungem cu crema rămasă .
Acoperim crema cu ultima bucată de blat și-l presărăm cu eritrit
pudră .
Punem tortul în frigider până se întărește .
Înainte de servire îl tăiem în 12 felii .
Valoarea nutrițională pe felie :
Valoare energetică : 88,2 kcal
Proteine : 2,8 g
Lipide : 0,8 g
Carbohidrați : 16 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 109,5 kcal
Proteine : 3,4 g
Lipide : 0,9 g
Carbohidrați : 19,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu