miercuri, 5 aprilie 2017
Prăjitură jerbo cu conținut redus de carbohidrați ( paleo , fără gluten , lapte )
Ingrediente
aluat :
·
20
g de eritrit cu vanilie
·
10
g de coajă de lămâie
·
150
g de apă călduță
Ingrediente umplutură :
·
60
g de nucă prăjită fără ulei , măcinată
·
40
g de eritrit
·
150
g de gem de caise
Ingrediente glazură de
ciocolată :
·
20
g de eritrit
·
20
g de cocomas
·
10
g de apă
Prima dată preparăm umplutura :
Măcinăm nuca , apoi o prăjim ( fără ulei , într-o tigaie uscată ) și o
amestecăm cu celelalte ingrediente ( în afară de gem ) .
Mod de preparare aluat :
Ingredientele
uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate
împreună .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Frământăm
aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 3 bucăți .
Întindem din
fiecare bucată o foaie de 21x21 cm .
Așezăm o foaie într-o tavă de silicon de 20x20 cm , o ungem cu jumătatea
gemului și o presărăm uniform cu jumătatea amestecului de nucă .
Punem peste încă o foaie de aluat , o ungem cu gemul rămas și o presărăm cu
amestecul de nucă rămasă .
Așezăm peste ultima foaie de aluat .
Înțepăm prăjitura cu scobitoare .
Coacere :
Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă
30 de minute la 190 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Între timp ce se răcește
prăjitura , preparăm glazura de
ciocolată :
Încălzim puțin apa cu cocomas și-l amestecăm cu pudra de cacao și îndulcitorul
.
După ce se răcește prăjitura , o ungem cu crema de ciocolată și o lăsăm
până se întărește .
Înainte de servire o tăiem în 16 felii .
Valoarea nutrițională pe felie :
Valoare energetică : 77,2 kcal
Proteine : 2,4 g
Lipide : 5,7 g
Carbohidrați : 3,7 g
Valoarea nutrițională pe 100 g :
Valoare energetică : 157,6 kcal
Proteine : 4,8 g
Lipide : 11,5 g
Carbohidrați : 7,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu