marți, 9 mai 2017
Perniță cu vișine fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , drojdie , soia , fără zahăr adăugat )
Ingrediente
aluat :
·
200
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu
conținut redus de carbohidrați ( aici )
·
2 ouă de mărimea M
·
4 albușuri de ouă
·
20 g de oțet de mere , sau zeamă de lămâie
·
70
g de apă călduță
·
1
lingură de îndulcitor de patru ori mai dulce măcinată ( aici
)
·
+ 5
g de amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii pentru întindere aluat
Ingrediente umplutură :
·
Un
pachet de vișine congelate
·
2
linguri de îndulcitor de patru ori mai dulce măcinată ( aici
)
·
3-4
linguri de tărâță de psyllium husk ( aici
) sau gelatină
Mod de preparare :
Amestecăm ingredientele aluatului ( în afară
de făină ) cu un tel , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minut la odihnă .
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt
și preparăm umplutura .
Preparare umplutură :
·
Cu gelatină :
Fierbem vișinele congelat pe foc mediu .
Adăugăm îndulcitorul , sarea și gelatina .
Lăsăm să se răcească .
·
Cu tărâță de psyllium husk :
Fierbem vișinele congelat pe foc mediu .
Adăugăm îndulcitorul și sarea . Lăsăm să se răcească .
Adăugăm tărâța de psyllium husk .
Întindem aluatul , tăiem din ea dreptunghiuri
cât o palmă .
Dintr-o parte facem grilaj , pe partea
cealaltă punem umplutura .
Acoperim umplutura cu grilajul și-l ungem cu
ulei de nucă de cocos sau ouă .
Se coc 35-40 de minute în cuptorul
preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu