miercuri, 14 iunie 2017
Găluște cu prune , sau ciocolată paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați ( fără lapte , fără zahăr adăugat , fără soia , fără cartofi )
Ingrediente
aluat ( 8 bucăți ) :
·
120
g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii
( aici )
( aici )
·
30
g de eritrit ( aici
)
·
1
g de sare himalaya ( aici
)
·
2
ouă de mărimea M
·
10
g de zeamă de lămâie
·
20
g de ulei de nucă de cocos ( aici
)
·
30
g de apă
·
+
10 g de amestec făină Szafi Reform pentru pâine și patiserii pentru frământare aluat
Ingrediente umplutură :
·
8
jumătățuri de prune , sau 8 sferturi de piersică
·
Eritrit
cu scorțișoară după gust
Presărare :
·
Sfărâmuri
de pâine paleo , prăjite într-un pic de ulei
Mod de preparare aluat :
Amestecăm bine ingredientele în afară de făină , la sfârșit adăugăm și
făina .
Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .
Preparare găluște :
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , apoi îl întindem
într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem din ea 8 cercuri cu diametrul de 8,5 cm ( de exemplu cu un pahar mare
) .
Dăm fructele prin eritrit cu sorțișoară .
Punem în mijlocul cercurilor fructele și le închidem .
Fierbem 2 l de apă cu un pic de sare și punem în ea găluștele .
După ce se fierbe din nou apa , punem pe foc mic și-l lăsăm 5 minute .
După 2 minute întoarcem găluștele să se fiarbă pe ambele părți . În timp ce
se fierb , găluștele se fac mari .
După ce le dăm jos de pe foc , le punem în apă rece .
Le dăm prin sfărâmuri de pâine .
Se
poate prepara și cu ciocolată :
Ingrediente umplutură :
·
25
g de pudră de cacao degresată ( aici
)
·
30
g de eritrit ( aici
)
·
35
g de apă
Între timp ce aluatul este la
odihnă , preparăm crema :
Amestecăm praful de cacao cu îndulcitor , apoi adăugăm apa .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină , apoi îl întindem
într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm .
Tăiem din ea 8 cercuri cu diametrul de 8,5 cm ( de exemplu cu un pahar mare
) .
Punem în mijlocul cercurilor din crema de cacao și le închidem .
Fierbem 2 l de apă cu un pic de sare și punem în ea găluștele .
După ce se fierbe din nou apa , punem pe foc mic și-l lăsăm 4 minute .
După 2 minute întoarcem găluștele să se fiarbă pe ambele părți . În timp ce
se fierb , găluștele se fac mari .
După ce le dăm jos de pe foc , le punem în apă rece timp de 1 – 1,5 minute
, să se răcească .
Le dăm prin sfărâmuri de pâine .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Bune
RăspundețiȘtergere