miercuri, 16 august 2017

Blat cu carob, cu ouă, fără gluten ( fără lapte, soia, fără zahăr adăugat )




          Ingrediente:

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru blat și brioșe cu carob
( aici )
·       50 g de eritrit ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       20 g de zeamă de lămâie
·       4 ouă

Pentru coacere:

·       Formă de tort cu diamterul de 18 cm
·       1 g de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       5 g de amestec făină Szafi Free pentru blat și brioșe cu carob

Ingrediente umplutură:

·       100 g de cocomas ( aici )
·       400 g de lapte de cocos
·       80 g de eritrit
·       40 g de praf  de budincă Szafi Reform cu gust de ciocolată
( aici )
·       15 g de gelatină

Glazură de ciocolată:

·       30 g de pudră de cacao degresată ( aici )
·       50 g de eritrit pudră ( aici )
·       50 g de apă


Prima dată preparăm crema:

Amestecăm ingredientele lichide și cele uscate în boluri separate, apoi le lucrăm îmreună.
Le încălzim pe foc mic, amestecând încontinuu. ( nu trebuie fiert )
Lăsăm să se răcească, apoi ținemcrema în frigider până la utilizare.

Până se răcește crema, preparăm blatul:

Separăm ouăle.
La albușuri adăugăm jumătatea îndulcitorului și sarea, apoi batem spumă tare.
La sfârșit adăugăm zeama de lămâie și le amestecăm cu mixerul pe viteză mare.
Facem spumă din gălbenușuri și îndulcitorul rămas.
Adăugăm 1/3 din spumă la gălbenușuri și le amestecăm cu un tel, adăugăm făina.
Adăugăm spuma rămasă și le amestecăm cu grijă.
Ungem forma pentru tort cu ulei, o presărăm cu făină și turnăm în ea aluatul.

Coacere:

Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
După coacere îl scoatem din formă și-l lăsăm să se răcească.

Până ce se rcește blatul, amestecăm ingredientele glazurei de ciocolată.

Asamblare:

Tapetăm cu folie alimentară forma de tort.
Tăiem blatul în 3 bucăți.
Așezăm o bucată de blat în formă și o ungem cu jumătate din cremă. Lăsăm în frigider până ce se întărește puțin.
Așezăm peste cremă încă o bucată de blat, ungem cu crema rămasă și o acoperim cu ultima bucată de blat.
Ungem tortul cu glazura de ciocoltă și-l punem în frigider până se întărește.
Masa totală a tortului este 1035 g.

Înainte de servire îl tăiem în 12 felii și le ornăm cu zmeură.


Valoarea nutrițională pe felie:

Valoare energetică : 103 kcal
Proteine : 5,5 g
Lipide : 5,6 g
Carbohidrați : 6,9 g

Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 207 kcal
Proteine : 10 g
Lipide : 7,2 g
Carbohidrați : 24,6 g

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu