sâmbătă, 9 septembrie 2017
Biscuiți linzer paleo, cu conținut redus de carbohidrați, din făină pentru pâine fără gluten (fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)
Ingrediente:
· 150 g de
amestec făină Szafi Fitt pentru pâine și patiserii , fără gluten și cu conținut
redus de carbohidrați ( aici )
· 40 g de
migdale măcinate ( sau nucă )
· 20 g de
eritrit cu vanilie
· 10 g de coajă
de lămâie
· 20 g de zeamă
de lămâie
· 2 ouă de
mărimea M
· 1 gălbenuș de
ouă
· +12 g de amestec făină pentru întindere aluat
Umplutură:
· 150 g de gem de caise fără zahăr
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele ucate (adăugăm și coaja de lămâie).
Adăugăm uleiul.
Într-un bol separat amestecăm ouăle cu zeama de lămâie, apoi adăugăm la
făină și frământăm aluatul.
Acoperim bolul cu folie alimentară și-l punem pentru 20 de minute în
frigider.
Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Pe o suprafață presărată cu făină frământăm aluatul și-l întindem într-o
foaie cu grosmiea de 4 mm.
Tăiem din ea, cu o formă de 8,5 cm, 16 bucăți pline și 16 bucăți cu găuri
în mijloc. (De fiecare dată frământăm și întindem din nou aluatul rămas. )
Le așezăm pe tavă.
Se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
Lăsăm să se răcească.
După ce se răcesc le umplem cu gem. Le păstrăm într-o cutie cu capac. Dimineața
vor fi moi. ( Dacă le preparăm de dimineață, seara vor fi deja bune.)
Înainte de servire le presărăm cu eritrit pudră.
Valoarea nutrițională pe
bucată fără umplutură, cu migdale:
Valoare energetică : 43 kcal ( cu fibre )
Proteine : 1,6 g
Lipide : 2,6 g
Carbohidrați : 2,6 g
Valoarea nutrițională pe
100 g fără umplutură, cu migdale:
Valoare energetică : 396 kcal ( cu fibre )
Proteine : 15 g
Lipide : 23,8 g
Carbohidrați : 23,8 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu