joi, 30 noiembrie 2017
Prăjitură cremoasă vegană, fără gluten, cu conţinut redus de calorii, care poate fi preparat rapid (fără lapte, ouă, soia)
Poate fi preparat în 15-20 de minute, este foarte simplu,
poate fi preparat şi de începători.
poate fi preparat şi de începători.
Ingrediente
(16 felii):
·
250
g de amestec făină Szafi Free pentru blat alb (aici)
·
14
g de îndulcitor de 4 ori mai dulce (aici)
·
30
g de zeamă de lămâie
·
200
g de apă
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade şi suflăm o tavă cu ulei (sprayde ulei).
Amestecăm apa cu zeama de lămâie, adăugăm îndulcitorul, amestecul de
condimente.
La final adăugăm făina şi-l amestecăm energic cu un tel, până devine cremos,
apoi turnăm jumătate din aluat în formă.
Se coace 5 minute în cuptorul preîncălzit.
La fel şi pentru jumătatea cealaltă a aluatului.
Ingrediente budincă de ovăz:
·
3 dl de lapte vegetal
Mod de preparare:
Amestecăm ingredientele şi le fierbem 4-5
minute pe foc mic amestecând din când în când, apoi îl acoperim şi-l lăsăm
10-15 minute la odihnă.
Alte ingrediente:
· 100 g de gem de prune şi scorţişoară Szafi
Free (sau cu orice alt gust) (aici)
· Glazură de ciocolată (poate fi şi
ciocolată topită) :pudră de cacao, eritrit pudră şi apă (sau cocomas)
Mod de preparare:
Tăiem în 2
blaturile, astfel obţinem 4 foi de 27x14 cm.
Apoi facem
straturi:
Blat+budincă
de griş+blat+gem+blat+budincă+blat+glazură de ciocolată.
Lăsăm
prăjitura câteva ore în frigider, apoi o feliem.
Valoarea nutrițională pe felie (fără
glazură de ciocolată):
Valoare energetică : 76
kcal ( cu fibre )
Proteine : 1,8 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidraţi: 15 g
Un sfat:
Putem să preparăm şi un desert la pahar, din blaturi care
nu ne-au ieşit perfect.
Punem într-o ceaşcă blat, budincă, blat, gem, blat,
budincă, blat, glazură.
Budinca poate fi mai moale, să fie mai cremos.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu