luni, 18 iunie 2018
Idee de prânz vegan: Vinete cu „frișcă pentru gătit” cu găluște, Szafi Free (fără gluten, lapte, ouă, soia)
Ingrediente pentru găluște (2 porții):
· 150
g de amestec făină Szafi Free pentru găluște (aici)
· 4
g de sare himalaya (aici)
· 180
g de apă călduță
Mod
de preparare:
Amestecăm sarea în apă,
apoi adăugăm făina.
Lăsăm aluatul ce puțin 10 minute la odihnă, între timp fierbem
apă cu sare.
După ce se fierbe apa, punem
găluștele în ea. Se fierb 1-2 minute, pe foc mare, apoi încă 1-2 minute pe foc
mic, amestecând din când în când.
Le turnăm întrăm într-o
strecurătoare și le spălăm cu apă rece.
Ingrediente
sos:
· 2
vinete (nu trebuiesc neapărat curățate)
· 150
g de „frișcă pentru gătit” vegetal (cremă de cocos, cremă de ovăz), amestecat
cu zeamă de lămâie
· ¼
pachete de condimente pentru rață
· Ulei
de nucă de cocos (aici)
Mod
de preparare:
Tăiem vinetele în
cubulețe, le prăjim puțin în ulei și le condimentăm.
Adăugăm găluștele și le
amestecăm. Turnăm peste crema de cocos condimentată cu lămâie și le fierbem
puțin.
Este
foarte gustoasă și sățioasă!
Este
cel mai bun cu cremă de cocos, dar poate fi preparată ți cu cremă de ovăz!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu