luni, 18 iunie 2018
Pâine sau baghetă Szafi Free vegană, fără gluten, cu conținut redus de fibre (fără lapte, ouă, soia, cu puține grăsimi)
Ingrediente (495 g de pâine):
· 300
g amestec făină Szafi Free pentru pâine, vegană, cu conținut redus de fibre (aici)
· 3
g de drojdie pudră
· 1
g de bicarbonat de sodiu (aici)
· 4
g de sare
· 275
g de apă călduță
· 20
g de zeamă de lămâie
· 1
g de ulei de nucă de cocos pentru ungere
Mod
de preparare:
Amestecăm sarea în apă,
adăugăm zeama de lămâie, drojdia, bicarbonatul de sodiu. Adăugăm făina și le
amestecăm cu mixer.
Turnăm aluatul într-o formă
pentru pâine de 12*21 cm (formă siliconată, sau unsă cu ulei).
Lăsăm 40-50 de minute la
dospit, la căldură (sau în cuptor la 50 de grade).
Între timp preîncălzim
cuptorul la 210 grade. Se coace 55 de minute.
Observație:
Să folosim neapărat zeamă
de lămâie proaspătă, naturală.
Poate fi păstrată în
congelator, feliată.
La temperatura camerei
rămâne proaspătă, dacă o ținem în pungă.
Valoare
nutrițională pe 100 g:
Valoarea energetică: 220
kcal
Lipide: 1,3 g
Carbohidrați: 45,8 g
Fibre: 4,8 g
Sare: 0,82 g
Baghetă Szafi Free cu conținut redus
de fibre
Ingrediente
(2 baghete mari):
· 3
g de drojdie pudră
· 1
g de bicarbonat de sodiu (aici)
· 4
g de sare
· 275
g de apă călduță
· 20
g de zeamă de lămâie
· +12
g de amestec făină pentru frământare aluat
· 1
g de ulei de nucă de cocos pentru ungere
Mod
de preparare:
Tapetăm cu hârtie de copt
o formă pentru baghetă.
Preîncălzim cuptorul la
50 de grade.
Amestecăm ingredienele,
frământăm aluatul, apoi o punem la dospit, în cuptor, pentru 20 de minute.
Pe o suprafață presărată
cu făină, frământăm aluatul, îl împărțim în 2 bucăți.
Tot pe o suprafață
presărată, formăm din fiecare bucată o baghetă de 35 cm și le așezăm în formă
pentru copt.
Ungem bagheta cu ulei de
nucă de cocos (dacă amestecăm uleiul cu boia, obținem o culoare mai plăcută),
apoi le crestăm în câteva locuri.
Le punem în cuptor și le
dospim 20 de minute la 50 de grade, apoi se coace 45 de minute la 210 grade.
Observație:
Baghetele cresc în timpul
coacerii.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu