„Salam” vegan cu boia Szafi Free
Ingrediente (pentru 510 g.):
- 150 g amestec de făină pentru baghete/chifle cu nivel redus de carbohidrați Szafi Free (AICI!)
- 50 g quinoa clătită bine și strecurată
- 15 g amestec de condimente pentru cârnați Szafi Reform (AICI!)
- 6 g condimente boia afumată Szafi Reform (AICI!)
- 2 g fum lichid alimentar (AICI!)
- 2-3 g sare (AICI!)
- 270 g apă
- + 3 g făină de fibre de bambus pentru formare (AICI!)
Preparare:
Amestecăm ingredientele uscate, după care adăugăm apa și frământăm bine.
Lăsăm aluatul la dospit într-un bol acoperit, timp de 15 minute. Pe o suprafață presărată cu făină frământăm și formăm „baghete” de 22cm lungime.
Înfășurăm strâns într-o pungă și înnodăm marginile.
Fierbem cca. 2 l. de apă cu sare și așezăm salamul în ea.
După ce începe să fiarbă, lăsăm 50 minute la foc mediu.
După ce începe să fiarbă, lăsăm 50 minute la foc mediu.
După expirarea timpului scoatem din apă și așteptăm să se răcească, ca să putem da jos punga.
În timpul fierberii se va umfla, dar în timpul răcirii se va micșora la mărimea normală a salamului.
Update (Voi mi-ați triimis):
Poza lui Németh Edina:
Németh Edina a preparat pizza la tigaie cu „salam” vegan cu boia Szafi Free (REȚETĂ!):
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu