luni, 10 septembrie 2018

Pizza la tigaie din noul amestec de făină pentru pâinea vegan cu nivel scăzut de fibre, fără gluten

Pizza la tigaie din noul amestec de făină pentru pâinea vegan cu nivel scăzut de fibre, fără gluten



Ingrediente: (pentru o pizza de cca. 18 cm)

  • 50 g de amestec de făină cu nivel scăzut de fibre Szafi Free (aici)
  • sare
  • 1 g pudră de drojdie 
  • 5 g oțet din mere
  • 35 g apă călâie
  • 1 linguriță de ulei de nucă de cocos topit (aici)

MoMod de preparare:


Ingredientele uscate și lichide se amestecă separat, după care le amestecăm cu o furculiță. 
Acoperim aluatul și îl lăsăm 15-20 de minute să se odihnească, răsturnăm aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și cu mâna uleioasă îl mai frământăm odată și-l întindem. Se pune aluatul în tigaia rece, cu umplutură îmreună și se prăjește la foc mic, timp de 10-12 minute, sub capac.. (Eu l-am făcut pe gaz, și s-a făcut perfect în acest timp, crocant.). 

Am încercat și la cuptor, preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute. A ieșit foarte bun și așa, crocant, dar varianta la tigaie mie îmi place mai mult.

Carbohidrați și calorii: (al aluatului): toată porția: 38 g ch și 220 kcal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu