luni, 10 septembrie 2018
Pizza la tigaie din noul amestec de făină pentru pâinea vegan cu nivel scăzut de fibre, fără gluten
Ingrediente: (pentru o pizza de cca. 18 cm)
- 50 g de amestec de făină cu nivel scăzut de fibre Szafi Free (aici)
- sare
- 1 g pudră de drojdie
- 5 g oțet din mere
- 35 g apă călâie
- 1 linguriță de ulei de nucă de cocos topit (aici)
MoMod de preparare:
Ingredientele uscate și lichide se amestecă separat, după care le amestecăm cu o furculiță.
Acoperim aluatul și îl lăsăm 15-20 de minute să se odihnească, răsturnăm aluatul pe o suprafață presărată cu puțină făină și cu mâna uleioasă îl mai frământăm odată și-l întindem. Se pune aluatul în tigaia rece, cu umplutură îmreună și se prăjește la foc mic, timp de 10-12 minute, sub capac.. (Eu l-am făcut pe gaz, și s-a făcut perfect în acest timp, crocant.).
Am încercat și la cuptor, preîncălzit la 220°C timp de 20 de minute. A ieșit foarte bun și așa, crocant, dar varianta la tigaie mie îmi place mai mult.
Carbohidrați și calorii: (al aluatului): toată porția: 38 g ch și 220 kcal.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu