marți, 21 martie 2017

Kürtöskalács ( cozonac secuiesc ) cu amestec făină expres , cu conținut redus de carbohidrați și cu puține grăsimi ( vegan , fără gluten , lapte , ouă , soia )





          Ingrediente aluat :

·       125 g de amestec făină Szafi Free expres ( aici )
·       20 g de eritrit pudră ( aici )
·       Un praf de sare himalaya ( aici )
·       Coaja unei lămâi
·       15 g de zeamă de lămâie
·       140 g de apă la temperatura camerei

Pentru presărare :

·       Eritrit cu vanilie , sau cu lămâie


Mod de preparare :

Amestecăm apa cu zeama de lămâie .
Într-un bol separat amestecăm făina , îndulcitorul , sarea și coaja de lămâie , turnăm peste apa și frământăm aluatul .
Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Îl împărțim în 2 bucăți , le frământăm și întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 15 cm .
Tăiem cercul în spirală , pe o fâșie de 2 cm .

Acoperim cu folie de aluminiu tubul de carton rămas de la șervețelul de bucătărie și o ungem cu ulei de nucă de cocos .
Înfășurăm strâns aluatul pe ea și îl ungem cu apă . O presărăm cu eritrit cu vanilie ( cu lămâie ) .



Tapetăm cu hârtie de copt o tavă mai mică decât lungimea tubului , așezăm pe tavă tuburile , astfel încât cozonacul să nu atingă tava .


Coacere :

Se coc 15-10 minute pe ambele părți , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .



După ce se coace , o putem da prin nucă măcinată , nucă de cocos ras , eritrit cu scorțișoară , cacao etc.


Cine e la dietă , poate împărți aluatul în 3 bucăți , întinzând din ele câte un cerc cu diametrul de 10 cm .



Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 147,8 kcal
Proteine : 4,4 g
Lipide : 0,6 g
Carbohidrați : 28 g


Valoarea nutrițională pe bucată ( împărțit în 3 ) :


Valoare energetică : 140 kcal
Proteine : 4,3 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 25 g


Valoarea nutrițională pe bucată ( împărțit în 2 ) :


Valoare energetică : 210 kcal
Proteine : 6,5 g
Lipide : 0,75 g
Carbohidrați : 37,5 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu