marți, 14 martie 2017

Tort de clătite vienez cu brânză de vaci / brânză paleo ( fără gluten , soia , zahăr adăugat , poate fi preparat și fără lapte , cu conținut redus de carbohidrați )




Preparăm 8 clătite după rețeta de cea mai gustoasă clătită paleo : rețeta AICI !!

Ingrediente umplutură :

·       400 g de brânză de vaci cu puține grăsimi ( pentru cei care țin dietă paleo , sau nu consumă lapte : brânză paleo )
·       2 lingurițe de esență de rom ( aici )
·       2 ouă de mărimea M
·       Coaja unei lămâi
·       Îndulcitor de patru ori mai dulce , după gust ( aici )
·       1,5 linguri de fulgi de ovăz ( aici )

Ingrediente sos :

·       1 ouă
·       1,5 dl de lapte de cocos
·       Eritrit cu vanilie după gust

Mod de preparare :

Amestecăm ingredientele clătitei , apoi lăsăm aluatul 8-10 minute la odihnă . În acest timp se îndensește aluatul .
Clătitele se prăjesc în tigaia suflată cu ulei , pe foc mediu ( trebuie prăjite mai mult decât clătitele tradiționale ). Doar după ce s-a prăjit suficient pe o parte  putem întoarce clătita , astfel se rupe .

Amestecăm ingredientele umpluturii , punem peste clătite și le rulăm . Le tăiem în două , apoi le așezăm jur împrejur într-o formă de tort din silicon .

Amestecăm ingredientele sosului și turnăm peste clătite .

Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .

La servire îl ornăm cu eritritol pudră ( aici ) , stafide și goji ( aici ) .

Înainte de coacere , putem adăuga stafide și în umplutură .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu