marți, 14 martie 2017

Burrito vegan cu ciuperci , fără gluten ( fără gluten , lapte , ouă , soia , carne )





          Ingrediente aluat :

·       100 g de amestec făină Szafi Free pentru langoș ( aici )
·       1,5 g de sare himalaya ( aici )
·       10 g de oțet de mere
·       70 g de apă călduță
·       + 6 g de amestec făină Szafi Free pentru langoș pentru frământare și întindere aluat
·       + 1 g de ulei de nucă de cocos pentru prăjire ( aici )

Ingrediente umplutură :

·       120 g de ciuperci pleurotus
·       1 ceapă ( 98 g curățat )
·       4 g de amestec condimente harissa
·       2 g de sare afumată
·       2 g de sare himalaya
·       50 g de apă


Pentru servire :

·       20 g de baby spanac
·       20 g de rucola
·       4 ridichi ( 49 g curățat )
·       ½ ceapă roșie ( 34 g curățat )


Prima dată preparăm umplutura :

Curățăm ceapa , turnăm peste apa și o călim 3 minute .
Între timp curățăm și tăiem în bucățele ciupercile .
După ce s-a călit ceapa , adăugăm ciupercile și condimentele .
Le fierbe 20 de minute pe foc mic , sub capac . ( le amestecăm câteodată )
Dacă a rămas prea mult apă pe ea , o fierbem fără capac , pe foc mare , amestecând încontinuu , până rămâne fără apă .


Între timp ce se fierbe , preparăm aluatul :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 5 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l împărțim în 2 bucăți . Întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 21 cm .
Încălzim pe foc mediu , o tigaie și-o ungem cu ulei .
Prăjim lipia pentru burrito câte 3 minute pe ambele părți .

Le prăjim pe foc mic , ca să nu se ardă .


Asamblare :

Împărțim umplutura și legumele în două , o punem peste lipie și o rulăm .


Valoarea nutrițională pe 100 g cu umplutură :

Valoare energetică : 104,22 kcal
Proteine : 3,8 g
Lipide : 0,7 g                                  
Carbohidrați : 20,4 g

Valoarea nutrițională unei lipii ( fără umplutură ) :

Valoare energetică : 178,9 kcal
Proteine : 4,8 g
Lipide : 1,2 g
Carbohidrați : 33,6 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu