duminică, 13 mai 2018

Cremșnit franțuzesc cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, fără zahăr adăugat)





         Ingrediente:
Preparăm două foi de blat.

·       50 g de amestec de fibre Szafi Fitt fără gluten ( aici )
·       3 linguri de eritrit cu vanilie
·       1 lingură de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       6  ouă


Mod de preparare :

Batem spumă din ouă , sare și îndulcitor , apoi adăugăm pe rând câte o lingură de făină și-l amestecăm .
Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt .


Coacere:
Se coace 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.



Ingrediente cremă:

·       750 ml de lapte fără lactoză
·       120 g de praf de budincă de ovăz cu gust de vanilie (aici)
·       6 foi de gelatină
·       9 albuși de ouă
·       500 ml de frișcă fără lactoză și fără gluten (aici)
·       Glazură de ciocolată după gust

Mod de preparare:

Fierbem budincă din praf de budincă de ovăz și lapte. Adăugăm spuma din albușuri și-l fierbem pe foc mic.
Înmuiăm foile de gelatină în apă, apoi le adăugăm la crema caldă. Ungem blatul cu crema, apoi lăsăm să se răcească, apoi turnăm peste frișca.
O acoperim cu a doua foaie de blat și o ungem cu glazura de ciocolată.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu