sâmbătă, 19 mai 2018

Prăjitură cu gem și nucă de cocos, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără gluten, lapte, soia, fără zahăr adăugat)






         Ingrediente blat, pentru o tavă de 23x18 cm:

·       2 ouă de mărimea M
·       Eritrit cu vanilie
·       Sare himalaya (aici)
·       60 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       40 g de cremă de cocos (aici)
·       15 g de zeamă de lămâie
·       100 g de amestec făină Szafi Reform pentru prăjituri (aici)
·       1 linguriță de praf de copt (aici)
·       50 g de amestec făină Szafi Reform pentru clătite (aici)

Ingrediente cremă:

·       Aproximativ jumătate de borcan de gem de caise și struguri (aici)
·       3 albușuri de ouă
·       Un praf de sare
·       Un pic de zeamă de lămâie
·       3 linguri de eritrit
·       50 g de nucă de cocos ras

Mod de preparare:

Amestecăm ingredientele pentru blat și punem aluatul într-o tavă, apoi îl coacem 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Ungem aluatul cu gem. Batem spumă tare din albușuri, sare, zeamă de lămâie și eritrit, apoi adăugăm nuca de cocos rasă și ungem prăjitura cu crema obținută.
O presărăm puțin cu cocos și o coacem încă 8-10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu