luni, 19 februarie 2018

Plăcintă cu brânză dulce fără gluten (fără soia, fără zahăr adăugat, poate fi preparat și fără lapte)





         Ingrediente:

·       250 g de brânză de vaci (pentru cei care au intoleranță la lactoză, sau țin dietă paleo: brâză paleo)
·       80 g de amestec făină Szafi Reform pentru clătite (aici)
·       40 g de budincă de vanilie (aici) sau budincă de ovăz cu gust de vanilie (aici)
·       2 ouă de mărimea M
·       O linguriță de ulei de nucă de cocos (aici)
·       1,5 dl de apă
·       Îndulcitor de patru ori mai dulce după gust (aici)
·       Coajă de lămâie după gust

Mod de preparare:

Amestecăm făina cu praful de budincă, brânza cu îndulcitor și coajă de lămâie. Batem ouăle și adăugăm apa și uleiul de cocos.
Suflăm cu ulei o tavă mică, punem în tavă jumătate din amestecul de făină, adăugăm peste amestecul de brânză, apoi o acoperim cu făina rămasă. Turnăm peste amestecul de ouă.
Secoace 40 de minute la 180 de grade.

Am consumat cu un pic de gem din fructe roșii, dar poate fi servit și cu stafide sau afine uscate.

Un comentariu: