vineri, 9 februarie 2018

Blat din făină se semințe de in auriu, cu conținut redus de carbohidrați (paleo, fără lapte, soia, fără zahăr adăugat)




         Ingrediente (320 g de blat):

·       40 g de amestec de fibre Szafi Reform (aici)
·       25 g de făină de semințe de in auriu (aici)
·       6 g de praf de copt
·       60 g de eritrit (aici)
·       10 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       1 g de sare himalaya (aici)
·       6 ouă de mărimea M

Umplutură:

·       Cremă de vanilie (rețetă aici)

Mod de preparare:

Amestecăm făinile.
Batem spumă cu robot de bucătărie, pe o treaptă mică, din ouă, îndulcitor, sare, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt.

Coacere:

Se coace 40-45 de minute în cuptor la 170 de grade, într-o formă de 18 cm.

Valoarea nutrițională pe 100 g:

Valoare energetică : 213,3 kcal
Proteine : 16,2 g
Lipide : 13 g
Carbohidrați : 1,5 g



Putem prepara și ruladă:


Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt de 37*24 cm. Coacere: 16-18 minute în cuptorul preîncălzit a 170 de grade.

În acest caz, preparăm blatul fără praf de copt.

Rulăm blatul până este fierbinte.

Lăsăm să se răceacă, dăm jos hârtia de copt, o ungem cu gem apoi o rulăm din nou.

Înainte de servire o presărăm cu eritrit pudră.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu