duminică, 13 mai 2018

Tort Szafi reform cu cremă de căpșuni, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, soia, fără zahăr adăugat)





         Ingrediente blat:

·       140 g de amestec făină Szafi Reform pentru brioșe cu ciocolată (aici)
·       4 ouă la temperatura camerei
·       20 g de ulei de nucă de cocos la temperatra camerei (aici)
·       70 g de apă
·       Îndulcitor după gust (am folosit 3 linguri  de îndulcitor de 4 ori mai dulce) (aici)
Amestecăm ingredientele!

Mod de preparare:

Turnăm aluatul într-o formă de tort de 18 cm tapetată cu hârte de copt. Se coace 20 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade.

Feliem 5 căpșuni pentru decorațiune, din restul căpșunilor facem piure cu mixerul.

Preparăm frișcă din 500 de ml de frișcă lichidă fără zahăr (aici). Îl ținem 30 de minute în frigider.

După ce se coace blatul îl scoatem din cuptor și-l lăsăm să se răcească.

Adăugăm 2 pachete de gelatină la frișcă, împărțim crema în două. La o parte din cremă adăugăm piureul de căpșuni, la cealaltă parte 100 g de cremă de alune si 2 linguri de pudră de cacao (aici) sau carob (aici).
Dăm jos hârtia de copt de pe blat, și așezăm blatul invers în forma de tort.

Așezăm căpșunii feliați pe margine și turnăm crema cu căpșuni peste blat. Ungem crema cu gem de afine, apoi adăugăm și frișca cu cremă de alune.

Punem tortul în frigider și între timp preparăm glazura de ciocolată. 
Uleiul de nucă de cocos poate fi între 20-60 g, dar cu cât mai puțin ulei folosim glazura va fi mai tare și mai puțin.

Glazură de ciocolată:

·       60 g de ulei de nucă de cocos (aici)
·       2-4 linguri de pudră de cacao
·       Îndulcitor după gust
·       75 g de ciocolată de menaj, fără zahăr

Amestecăm ingredientele pe foc mic. După ce e gata lăsăm să se răcească puțin, apoi o turnăm peste tort.

Pentru ornare putem folosi câțiva căpșuni și un pumn de fistic măcinat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu