miercuri, 9 mai 2018

Croisant sau melc cu pizza/cremă de brânză, Szafi Free, vegană, cu conținut redus de carbohidrați (fără gluten, lapte, ouă, soia, cu conținut redus de grăsimi)






            O bucată conține:

138 de calorii, 25 g de carbohidrați, 4 g de proteine, 0.6 g de grăsimi



         Ingrediente (7 bucăți):

·       200 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine albă, pufoasă (aici)
·       80 g de amestec făină Szafi Reform pentru patiserii (aici)
·       4 g de sare himalaya (aici)
·       40 g de oțet de mere sau zeamă de lămâie
·       340 g de apă călduță

Umplutură:

·       100 g de pastă de tomate
·       3 g de amestec condiment italian (aici)
·       1 g de îndulcitor


Ungere:

·       Diluăm amestecul  pentru umplutură cu un pic de apă


Mod de preparare:

Amestecăm oțetul cu sate și apă, adăugăm amestecul de făini și frământăm aluatul. Îl lăsăm 10 minute la odihnă, apoi pe o suprafață presărată cu făină îl frământăm din nou și-l întindem într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 0,5 cm.

Ungem aluatul cu umplutură și-l tăiem în forme de triunghiuri, apoi le rulăm din partea mai lată. Le așezăm pe o tavă.

Se coc 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, apoi încă 22 de minute la 180 de grade.






În loc de umplutură de pizza, putem să folosim cremă de brânză vegană!




Melc cu pizza:

Întindem foaia de aluat în formă dreptunghiulară, cu grosimea de 4 mm. Îl ungem cu pastă de tomate, îl presărăm cu cașcaval vegetal și-l rulăm din partea mai lată. Tăiem ruloul în 14 felii.
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de nucă de cocos amestecată cu puțină pastă de tomate.
Se coc 40-42 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu