marți, 21 martie 2017

Cozonac paleo cu cremă de fructe de pădure ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )





          Ingrediente aluat :

·       100 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       50 g de amestec făină Szafi Fitt de migdale degresat ( aici )
·       20 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce ( aici )
·       15 g de eritrit cu vanilie
·       1 g de sare himalaya ( aici )
·       3 g bicarbonat de sodiu ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       20 g de zeamă de lămâie
·       170 g de apă călduță
·       + 6 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )

Ingrediente umplutură :

·       150 g de fructe de pădure congelate
·       50 g de praf budincă de căpșuni ( aici )
·       10 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce
·       100 g de apă
·       1 albuș de ouă

În mijlocul cozonacului :

·       5 g de migdale feliate


Prima dată preparăm umplutura :

Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor , turnăm peste apa și le lucrăm împreună .
Adăugăm fructele de pădure și o fierbem pe foc mic , amestecând încontinuu , până ce se îndensește .
Lăsăm să se răcească , până va fi călduț , apoi adăugăm albușul de 
ouă .


Mod de preparare aluat :

Amestecăm ingredientele uscate . Amestecăm ouăle într-un bol separat și scoatem 10 g din ea ( pentru ungere cozonac ) .
Amestecăm apa cu zeama de lămâie și ouă .

Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide și frământăm aluatul .
Îl lăsăm 10 minute la odihnă .

Între timp tapetăm o tavă cu hârtie de copt și preîncălzim cuptorul la 200 de grade .

Pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus frământăm aluatul și-l împărțim în 4 bucăți egale . Întindem din ele câte un cerc cu diametrul de 21 cm .
Așezăm o bucată de aluat pe tavă și o ungem cu 1/3 din cremă .
Procedăm astfel și cu celelalte foi de aluat .
Pe ultima foaie nu mai punem cremă .

Așezăm un pahar în mijlocul cozonacului ( nu-l apăsăm tare ) .
De la pahar către exterior tăiem cozonacul în 16 bucăți egale .

Dăm jos paharul și răsucim fiecare felie de câte 2 ori .

Ungem cozonacul cu ouă și îi presărăm mijlocul cu migdale .


Coacere :

Se coace 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade , apoi încă 15 minute la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .


Valoarea nutrițională pe felie :


Valoare energetică : 47,8 kcal
Proteine : 3,7 g
Lipide : 2,4 g
Carbohidrați : 2,1 g


Valoarea nutrițională pe 100 g   :


Valoare energetică : 101,9 kcal
Proteine : 7,8 g
Lipide : 5 g
Carbohidrați : 4,4 g






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu