miercuri, 22 martie 2017

Prăjitură paleo în formă de trandafir , cu gem de prune ( fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați )






          Ingrediente aluat :

·       60 g de amestec făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       20 g de amestec făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       10 g de îndulcitor de patru ori mai dulce ( aici )
·       0,5 g de sare himalaya ( aici )
·       1 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       10 g de coajă de lămâie
·       2  ouă ( 90 g )
·       160 g de lapte de cocos
·       + 3 g de făină de fibre de bambus pentru frământare și întindere aluat ( aici )

Umplutură :

·       100 g de gem de prune , fără zahăr ( aici )

Presărare prăjitură :

·       3 g de eritrit pudră ( aici )


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină și-l întindem într-o foaie cu grosimea de 0,5 cm . Tăiem din ea 12 cercuri cu diametrul de 8,5 cm .
Frământăm aluatul rămas și-l tăiem din nou . Repetăm acest pas până nu mai rămâne aluat .

Punem în mijlocul fiecărui cerc 8 g de gem .

Tăiem cercul în 4 locuri ( din mijloc către exterior ) , îl ungem cu puțină apă și le suprapunem de-a lungul gemului .


Le așezăm în forme mici pentru brioșe .


Coacere :

Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească .

Înainte de servire le presărăm cu eritrit pudră .


Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 33,8 kcal
Proteine : 1,4 g
Lipide : 1,5 g                                  
Carbohidrați : 3,5 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :

Valoare energetică : 116,4 kcal
Proteine : 4,7 g
Lipide : 4,9 g
Carbohidrați : 12 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu