miercuri, 22 martie 2017

Chiftele vegane cu morcovi , fără gluten ( fără carne , lapte, ouă , soia )





          Ingrediente :

·       150 g de amestec făină Szafi Free pentru langoș ( aici )
·       5 g de sare himalaya ( aici )
·       2 g de usturoi granulat ( aici )
·       5 g de pudră de ceapă albă
·       0,5 g de piper măcinat
·       0,5 g de chimen măcinat
·       12 g de foaie de pătrunjel mărunțit
·       15 g de zeamă de lămâie
·       80 g de apă călduță
·       100 g de morcov răzuit

Pentru prăjire :

·       Ulei de nucă de cocos ( 11 g ) ( aici )


Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate .
Răzuim morcovul și-l adăugăm la amestecul de făină .
Turnăm peste lichidul și le lucrăm împreună . 

Lăsăm aluatul 10 minute la odihnă .

Cu mâinile umede formăm 12 chifteluțe mai mici .

Încingem uleiul și puem chifteluțele în el .
Le prăjim câte 5 minute pe ambele părți , până se fac maroniu .

Le putem prăji și în actifry , fără ulei . ( o ungem cu 1 g de ulei și se prăjesc câte 8 minute pe ambele părți )


Valoarea nutrițională pe bucată fără ulei :

Valoare energetică : 53,7 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 1,1 g
Carbohidrați : 9 g


Valoarea nutrițională pe 100 g cu ulei :

Valoare energetică : 194,5 kcal
Proteine : 4,5 g
Lipide : 4 g
Carbohidrați : 32,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu