luni, 2 mai 2016

Prăjitură cu căpșuni și pișcoturi paleo ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )





·       Fără gluten
·       Fără lactoză
·       Paleo
·       Conținut redus de carbohidrați
·       Fără zahăr

Pișcoturi paleo ( 16 bucăți ) :

Ingrediente :

·       40 g de făină pentru prăjituri ( aici )
·       50 g de făină pentru reducerea carbohidraților Szafi Fitt ( aici )
·       1 praf de sare ( aici )
·       Coaja unei lămâi
·       80 g de eritrit ( nu o să fie prea dulce , dar va fi mai uscat )( aici)
·       4 ouă de mărimea M

Mod de preparare :

Batem spumă din ouă , îndulcitorul și sarea .
Amestecăm ingredientele uscate , adăugăm coaja de lămâie și spuma .
Adăugăm aluatul într-un poș de patiserie și formăm 8 pișcoturi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt . ( Dacă între timp aluatul se întărește , adăugăm câteva linguri de apă . )

Coacere :

Se coc 18 minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade . După ce se răcesc vor fi uscate .

Crema :

Ingrediente :

·       400 g de lapte de nucă de cocos
·       3 gălbenușuri de ouă
·       16 g de gelatină
·       1 g de sare
·       40 g de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce ( aici )
·       300 g de brânză paleo
·       200 g de căpșuni
·       Un vârf de cuțit de praf de vanilie

Mod de preparare :

Topim gelatina în 100 g de lapte de cocos cald , apoi îl punem deoparte .
În laptele de cocos rămas , amestecăm îndulcitorul , gălbenușurile , sarea și praful de vanilie , apoi la teperatură mică amestecăm până când se face dens .
Amestecăm gelatina topită în crema caldă , apoi lăsăm să se răcească .


Tapetăm forma de pâine din silicon cu pișcoturi ( jos și laturile ) și turnăm jumătate din cremă .  Așezăm căpșunile și adăugăm crema rămasă .
Punem în frigider până când se întărește .
Înainte de servire se scoate din formă și se ornează cu bucățele de căpșuni .

Valoarea  nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 79,4 kcal
Proteine : 3,8 g
Lipide : 3,6 g

Carbohidrați : 3,6 g 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu