marți, 24 mai 2016

Prăjitură quinoa cu ciocolată-vișine vegană , fără gluten , cu puține grăsimi ( fără lapte , ouă , grăsimi adăugate , soia , zahăr , bogată în fibre)



Prăjitură quinoa cu scorțișoară și vișine , fără coacere , cu puține calorii !

Ingrediente :
         
          Aluat :

·       200 g de boabe de quinoa spălate ( aici )
·       600 g de apă ( pentru a fierbe boabele de quinoa )
·       Un praf de sare roz Himalaya ( în apă ) ( aici )
·       2 lingurițe de scorțișoară
·       60 g de făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       50 g de vișine fără sâmburi sau vișine uscate fără zahăr
·       50 g de ciocolată de menaj

Topping de ciocolată :

·       10 g de pudră de roșcove ( aici )
·       20 g de pudră de cacao ( aici )
·       Eritrit pudră după gust ( aici )
·       Apă , cât să obținem o cremă de ciocolată , pentru a unge prăjitura

Tip : Putem folosi gem dietetic de vișine / zmeură , pentru a înlocui toppingul de ciocolată . ( gem de vișine )

Mod de preparare :

Fierbem boabele de quinoa 15-17 minute , fără capac , în apa cu scorțișoară .
Strecurăm și lăsăm puțină apă pe quinoa , adăugăm făina , vișinele și le amestecăm . Punem un capac peste și lăsăm 10 minute la odihnă .
Tapetăm o tavă medie cu hârtie de copt și turnăm aluatul în acesta .
Întindem toppingul de ciocolată pe prăjitură și o punem în frigider pentru 4 ore .

Valoarea nutrițională pe o bucată mare :

Valoare energetică : 85,9 kcal
Proteine : 3,25 g
Lipide : 1,37 g
Carbohidrați : 16,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu