joi, 9 iunie 2016

Chifle Hamburger extra dietetice ( paleo , fără gluten , drojdie , lapte )


Chifle Hamburger extra dietetice și foarte gustoase , care pot fi consumate de cei care sunt la dietă paleo , au intoleranță la drojdie , lapte , gluten , diabetici , sau vor să slăbească !



Pot fi consumate cu carne pentru Hamburger cu conținut mai ridicat de grăsimi , deoarece conțin foarte puține carbohidrați !

Chiflă Hamburger paleo light , cu conținut redus de carbohidrați

Ingrediente :

·       50 g de făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de făină pentru copt ( aici )
·       1 ou
·       3 albușuri de ouă
·       1,5 g de bicarbonat de sodiu
·       1 praf de sare ( aici )
·       100 g apă călduță

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
După 5 minute de odihnă , împărțim aluatul în 3 bucăți egale , apoi cu mâinile umede formăm 2 chifle mai mari , sau 3 mai mici .
Așezăm chiflele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt , le ungem cu gălbenuș de ou , apoi le presărăm cu susan .

Coacere :

Se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 220 de grade , apoi încă 25 de minute la 200 de grade .

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 71 kcal
Proteine : 7 g
Lipide : 2,8 g
Carbohidrați : 4,3 g


Sos de cașcaval pentru cei care țin dietă paleo , sau au intoleranță la lactoză :

Rețeta AICI !


Sos de roșii pentru Pizza/Hamburger


Ingrediente :

·       O jumătate de ceapă
·       1 cățel de usturoi
·       400 g de rosii întregi conservate
·       100 g de pasta de tomate
·       Busuioc proaspăt
·       Sare , piper , ulei de nucă de cocos
·       4 g de îndulcitor de 4 ori mai dulce decât zahărul ( aici )

Mod de preparare :

Călim ceapa și usturoiul , adăugăm roșiile și pasta de tomate și restul ingredientelor , apoi îl fierbem 10 minute pe foc mic .
Am folosit acest sos și în Hamburger , doar că am mai adăugat un pic de muștar .

Chiftea pentru Hamburger :

Ingrediente :

·       ½ kg de carne toccata
·       1 ou
·       Ceapă și usturoi călit
·       Sare , piper

Mod de preparare :

Punem ingredientele în tocător , apoi formăm din el 8 chiftele . Se coc 35 de minute în cuptor la 200 de grade . Înainte de coacere le-am suflat cu spray de ulei , iar la jumătatea timpului le-am întors și le-am suflat din nou .



Chifle Hamburger extra dietetice ( paleo , fără gluten , drojdie , lapte , bogată în fibre )


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu