vineri, 3 iunie 2016

Musaca de cartofi , vegan , fără gluten ( fără soia , grăsimi )




Ingrediente :

·       460 g de catofi fierți , sau conopidă , sau țelină , sau păstârnac
·       100 g de boabe de quinoa ( aici )
·       200 g de apă
·       ½ lingurițe de paprika afumată ( în apă )
·       Sare Himalaya roz , după gust ( în apă ) ( aici )
·       1 lingură de ketchup fără zahăr ( se adaugă la boabele de quinoa fierte )( aici )
·       1 lingură de muștar ( se adaugă la boabele de quinoa fierte )(aici)
·       Un praf de sare Himalaya neagră ( în sos )( aici )
·       20 g de fulgi de drojdie de bere ( în sos )
·       100 ml de lapte de orez ( în sos )
·       +1 lingură de muștar ( în sos )
·       Piper

Mod de preparare :

Fierbem cartofii sau înlocuitorul acestuia .
Fierbem aproximativ 14 minute boabele de quinoa în apă  cu sare și paprika . După ce se fierbe îl amestecăm cu câte o lingură de ketchup și muștar .
Feliem ¾ din cartofi , iar restul îl turmixăm cu sare neagră , lapte de orez , o lingură de muștar și fulgi de drojdie de bere .
Punem pe o tavă câte un strat de cartofi , quinoa , jumătate din sos , piper , cartofi , quinoa , cartofi , turnăm deasupra sosul rămas și presărăm cu piper .
Putem să adăugăm ceapă , respectiv usturoi în sos , și putem să-l presărăm cu cașcaval vegetal .
Se coace 20 minute , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , sub un capac .
Se poate consuma cu salată verde și castraveți murați . Este foarte gustos !

Valoarea nutrițională a unei porții :

Valoare energetică : 476,5 kcal
Proteine : 16,5 g
Lipide : 7 g
Carbohidrați : 87,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu