vineri, 3 iunie 2016
Musaca de cartofi , vegan , fără gluten ( fără soia , grăsimi )
Ingrediente :
·
460
g de catofi fierți , sau conopidă , sau țelină , sau păstârnac
·
100
g de boabe de quinoa ( aici
)
·
200
g de apă
·
½ lingurițe
de paprika afumată ( în apă )
·
Sare
Himalaya roz , după gust ( în apă ) ( aici
)
·
1
lingură de ketchup fără zahăr ( se adaugă la boabele de quinoa fierte )( aici
)
·
1
lingură de muștar ( se adaugă la boabele de quinoa fierte )(aici)
·
Un
praf de sare Himalaya neagră ( în sos )( aici
)
·
20
g de fulgi de drojdie de bere ( în sos )
·
100
ml de lapte de orez ( în sos )
·
+1
lingură de muștar ( în sos )
·
Piper
Mod de preparare :
Fierbem cartofii sau înlocuitorul acestuia .
Fierbem aproximativ 14 minute boabele de quinoa în apă cu sare și paprika . După ce se fierbe îl amestecăm
cu câte o lingură de ketchup și muștar .
Feliem ¾ din cartofi , iar restul îl turmixăm cu sare neagră , lapte de
orez , o lingură de muștar și fulgi de drojdie de bere .
Punem pe o tavă câte un strat de cartofi , quinoa , jumătate din sos ,
piper , cartofi , quinoa , cartofi , turnăm deasupra sosul rămas și presărăm cu
piper .
Putem să adăugăm ceapă , respectiv usturoi în sos , și putem să-l presărăm
cu cașcaval vegetal .
Se coace 20 minute , în cuptorul preîncălzit la 180 de grade , sub un capac
.
Se poate consuma cu salată verde și castraveți murați . Este foarte gustos
!
Valoarea nutrițională
a unei porții :
Valoare energetică : 476,5
kcal
Proteine : 16,5 g
Lipide : 7 g
Carbohidrați : 87,5 g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu