miercuri, 8 iunie 2016

Tort paleo light cu căpșuni și zucchini ( fără gluten , lapte , zahăr , soia , cu puține grăsimi )


Fără gluten , lapte , cu conținut redus de carbohidrați , grăsim și calorii        ( paleo ) !


Blat :

          Preparăm blatul paleo light , după această rețetă !
Turnăm aluatul într-o formă de tort din silicon și-l netezim  uniform.

Coacere :

Se coace 20 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade și-l lăsăm să se răcească .

Ingrediente cremă :

·       247 g de căpșuni curățați
·       254 g de zucchini curățat
·       40 g de eritrit ( aici )
·       20 g de eritrit cu vanilie ( aici )
·       1 g de sare Himalaya roz ( aici )
·       20 g de gelatină
·       150 g apă
·       200 g de cremă de brânză paleo ( rețetă aici )

Mod de preparare cremă :

Fierbem apa și topim gelatina în ea .
Turmixăm ingredientele până când obținem cremă .
La sfârșit adăugăm gelatina și turmixăm în continuare timp de 1 minut.

Asamblare :

Tapetăm cu folie o formă pentru tort .
Așezăm în ea blatul răcit .
Turnăm crema călduță și-l punem în frigider până se întărește crema .
Tăiem tortul în 12 felii și-l ornăm cu căpșuni .

Valoarea nutrițională a unei feli :

Valoare energetică : 70 kcal
Proteine : 7,4 g
Lipide : 2 g
Carbohidrați : 5,8 g



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu