joi, 21 iulie 2016

Brioșe și blat Szafi Free cu pudră de roșcove , cu puține calorii ( HCLF vegan , fără gluten , lapte , ouă , zahăr )




Fără gluten , lapte , ouă , soia , porumb-cartofi-orez , ulei , semințe și făină de semințe , cacao , zahăr , praf de copt , și făină de nucă de cocos

Conține carbohidrați cu absorbție lentă , recomand pentru micul dejun pentru cei care vor să slăbească !

Valoarea IG la 100 g de blat ( cu eritrit ) : 32

Rețetă ( un tort de 18 cm sau 12 brioșe ) :

          Ingrediente :

·       250 g de amestec făină cu carob pentru blat și brioșe Szafi Free  ( aici )
·       170 g de apă călduță
·       25 g de zeamă de lămâie
·       70 g de eritrit pudră ( aici ) , sau un alt îndulcitor sau zahăr pudră
·       Pentru brioșe adăugăm aprox. 250 g de vișine / zmeură / căpșuni / cireșe / etc . fără sâmburi , presate

Mod de preparare :

Preîncălzim cuptorul și suflăm forma de tort cu ulei .
Amestecăm apa , cu zeama de lămâie și cu eritrit pudră .
Adăugăm amestecul de făină și- l amestecăm cu un tel , până ce obținem o cremă densă .
Dacă preparăm brioșe sau blat cu fructe , adăugăm fructele .
Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade . ( În cazul brioșelor : se coc 18-20 de minute ) .
După ce se răcește blatul , îl tăiem în două și-l umplem cu cremă de tort .

Observație :

70 de grame de eritrit pudră poate fi înlocuit cu 50 de grame de zahăr pudră .
Ca să rămână brioșele proaspete , trebuie să le ținem în pungă , sau în cutie la temperatura camerei .


Valoarea nutrițională :
100 g de blat *
Valoare energetică :
179 kcal
Lipide :
0,6 g
Carbohidrați :
37,1 g
Fibre :
5,2 g
Proteine :
3,8 g
Sare :
0,1 g

*fără fructe și cremă , preparat după rețeta de sus , cu eritrit pudră

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu