joi, 7 iulie 2016

Rețetă Panettone ( paleo, fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați )




Cozonac italian în versiune paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați !

          Ingrediente :

·       35 g de amestec făină Szafi Fitt , pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       25 g de făină Szafi Fitt pentru patiserii dulci ( aici )
·       Un praf de sare ( aici )
·       Un praf de vanilie măcinată
·       20 g de eritrit ( aici )
·       4 g de praf de copt ( aici ) 
·       2 ouă
·       3 albușuri de ouă
·       3 caise uscate , mărunțite
·       2 curmale uscate , mărunțite
·       5 g de afine uscate
·       Coaja unei portocale bio
·       5 linguri de apă

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună . Se adaugă în aluat fructele uscate mărunțite .
Turnăm aluatul într-o formă cu diametrul de 10 cm și înălțimea de 12 cm , tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coace 40 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 180 de grade , apoi încă 20 de minute la 170 de grade .
Scoatem cozonacul din formă , și-l coacem încă 10 minute fără formă .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu