miercuri, 28 septembrie 2016

Maioneză vegană din năut ( fără gluten , lapte , ouă , soia , porumb , semințe )




          Ingrediente :

·       200 g de năut fiert
·       8 g de zeamă de lămâie
·       4 g de oțet 10 %
·       8 g de muștar paleo ( aici )
·       2 g de sare himalaya ( aici )
·       4 g de îndulcitor Szafi Fitt de 4 ori mai dulce ( aici )
·       80 g de zeamă de la năut
·       20 g de ulei de măsline
·       30 g de ulei de cocos ( aici )

Mod de preparare :

Turmixăm ingredientele ( în afară de uleiuri ) , până obținem cremă . Încălzim puțin uleiurile și le amestecăm .
Adăugăm câte o lingură de ulei și le turmixăm pe o viteză medie .
Înainte de a consuma lăsăm să se răcească . Recomand să lăsați maioneza peste noapte .

Maioneza are 351 g , poate fi împărțită în 4 porții .

Valoarea nutrițională pe o porție :


Valoare energetică : 299 kcal
Proteine : 9,8 g
Lipide : 16 g
Carbohidrați : 31 g

Valoarea nutrițională pe 100 g :


Valoare energetică : 341 kcal
Proteine : 11 g
Lipide : 18,2 g
Carbohidrați : 35,5 g

Cine se balonează de la năut , poate să prepară maioneză vegană din avocado : rețeta AICI !!!

          Poate fi consumată cu legume , pentru cină :

          Legume ( o porție ) :

·       O jumătate de castravete fabio ( 73 g curățată )
·       Un morcov mai mic ( 41 g curățat )
·       Un morcov mov mai mic ( 45 g curățat )
·       5 g de germeni de brocoli

Curățăm legumele și le tăiem în fâșii subțiri .
Le consumăm cu maioneză .

Valoarea nutrițională legume pe o porție :


Valoare energetică : 56 kcal
Proteine : 2 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 12,1 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu