marți, 27 septembrie 2016

Melc cu pizza Szafi Free vegan , din amestec făină pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( fără gluten , lapte , ouă , drojdie , cu carbohidrați cu absorbție lentă , cu puține grăsimi )




          Ingrediete :

·       300 g de apă călduță
·       40 ml de zeamă de lămâie
·       4 g de sare Himalaya ( aici )
·       270 g de amestec făină Szafi Free pentru pâine de casă cu coaja crocantă ( aici )

Umplutură :

·       Cremă de pizza , sos de tomate sau ketchup , cașcaval vegan 
( Violife ) , oregano sau amestec condimente Italian Szafi ( aici )

Mod de preparare :

Amestecăm apa cu zeamă de lămâie , sare și făină . Frământăm aluatul și-l lăsăm 5 minute la odihnă .
Pe o suprafață presărată cu făină , întindem aluatul într-o foaie dreptunghiulară cu grosimea de 4-5 mm , o ungem cu sos de tomate , o presărăm cu oregano , cașcaval și o rulăm .
Tăiem ruloul în bucăți de aproximativ 3 cm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .
Le ungem cu ulei de nucă de cocos .
Se coc 40 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Un melc are aproximativ 54 de grame .

Valoarea nutrițională ( cu 50 g de cașcaval Violife , 50 g de pastă de tomate , 1 g de ulei ) :

Pe bucată :


Valoare energetică : 81,5 kcal
Proteine : 1,8 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 14,3 g

Pe 100 g :


Valoare energetică : 151 kcal
Proteine : 3,3 g
Lipide : 1,8 g
Carbohidrați : 26,5 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu