sâmbătă, 4 noiembrie 2017
Tiramisu vegană, fără gluten, cu puține grăsimi ( fără lapte, ouă, soia, fără zahăr adăugat)
1. Preparăm blatul Szafi Free, vegan, fără gluten
Ingrediente ( 485 g de blat):
·
180 g de apă călduță
·
40 g de zeamă de lămâie
Mod de preparare :
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade și suflăm forma de tort cu
ulei.
Amestecăm apa , cu zeama de lămâie și cu eritrit pudră .
Adăugăm amestecul de făină și- l amestecăm cu un tel , până ce
obținem o cremă densă și turnăm crema în forma de tort .
Se coace 20-25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Lăsăm să se răcească.
2. Între timp preparăm 4 porții de budincă de ovăz cu vanilie (100 g)
Ingrediente:
·
8 dl de lapte vegetal ( de
ex. lapte de cocos , de migdale ) , sau 4 dl de lapte
·
Îndulcitor ( de ex. 50 g de
eritrit ( aici ) , 12-15 g de îndulcitor de
4 ori mai dulce ( aici ) )
Mod de preparare :
Amestecăm praful de budincă cu îndulcitor și lapte .
O fierbem , amestecând în continuu , până ce se îndensește .
O servim cald sau rece , cu fructe , biscuiți , pișcoturi ,
ciocolată etc. după gust și dietă .
3. Preparăm cafea
Asamblare:
După ce se coace blatul, îl tăiem în 16 pătrățele (4 pătrățele, o porție),
le înmuiăm puțin în cafea.
Punem câte un strat de blat și unu de cremă. Eu am pus între straturi și
puțină pudră de cacao, amestecat cu îndulcitor.
Lăsăm peste noapte în frigider.
Este foarte-foarte gustoasă, exact ca prăjitura tiramisu tradițională,
dar mult mai sănătoasă, dietetică.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu