vineri, 19 octombrie 2018
Chifle vegan fără gluten cu proteine Szafi Free
Chifle vegan fără gluten cu proteine Szafi Free
Chifle vegan cu proteine Szafi Free |
- 200g amestec de făină albă pufoasă Szafi Free
- 50 de proteine de germene de orez natur Szafi Free
- 4g sare
- 3g drojdie pudră (poate fi omis)
- 2g de granule de usturoi (neutralizează gustul proteinei, însă nu se simte în produsul finit)
- 20g de oțet din vin alb - sau 15g de zeamă proaspăt stoarsă de lămâie
- 30g de cocomas (poate fi înlocuit cu 30g de apă)
- 380g de apă călduță (mai cald de călâie, dar să nu fie fierbinte
- +3g făină de bambus pentru frământare și formare
Preparare:
Se amestecă separat în două vase ingredientele uscate și cele lichide, după care le punem laolaltă și lucrăm bine cu mixerul cu spiralele.
lăsăm aluatul să se odihnească 10minute.
După aceasta se frământă aluatul pe o suprafață presărată cu făină.
Aluatul obținut se împarte în 6 părți egale, și le aplatizăm la diametru de 9cm
S e așează în tavă căptușită cu hârtie pentru copt și se lasă din nou să se odihnească, până se încălzește cuptorul.
Coacere:
Se coace la cuptor preîncălzit la 200°C la foc jos-sus timp de 42-45 de minute, în funcție de puterea cuptorului.
Cele 6 chifle cântăresc 502g
Valori nutritive într-o chiflă:
Energie: 158kcal (cu fibre)
Proteine: 10,1g
Grăsimi: 2,2g
Carbohidrați: 22,5g
Fibre: 5,4g
Valori nutritive în 100g de chiflă
Energie: 189kcal (cu fibre)
Proteine: 12,1g
Grăsimi: 2,6g
Carbohidrați: 26,9g
Fibre: 6,4g
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu