vineri, 27 mai 2016

Bile de quinoa vegane , cu scorțișoară , fără coacere ( fără gluten , lapte , ouă , zahăr , grăsimi adăugate )




          Ingrediente ( 12 bile ) :

·       100 g de boabe de quinoa spălate ( aici )
·       300 g de apă ( pentru a fierbe boabele de quinoa )
·       Un praf de sare Himalaya roz ( în apă )( aici )
·       1 linguriță de scorțișoară
·       30 g de făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       1 linguriță de suc de lămâie bio
·       Fructe uscate , acre , după gust ( de ex. afine , vișine )

Mod de preparare :

Fierbem boabele de quinoa 15 minute ,  fără capac , în apa cu scorțișoară .
Strecurăm boabele și lăsăm puțină apă pe quinoa , adăugăm făina și sucul de lămâie . Punem un capac peste și-l lăsăm 10 minute la odihnă.    ( Putem adăuga fructe uscate după gust ) .

Formăm din aluat bile , care pot fi date prin fulgi de afine uscate , în pudră de roșcove , sau nucă de cocos .

Valoarea nutrițională pe bucată ( fără fructe ) :

Valoare energetică : 38,5 kcal
Proteine : 1,3 g
Lipide : 0,5 g
Carbohidrați : 6,8 g




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu