joi, 19 mai 2016

Colțunaș cu gust de brânză , vegană , fără gluten ( paleo , vegană , fără lapte , ouă , cu puține grăsimi )




Ingrediente ( 6 bucăți ) :
         
          Aluat :
·       115g de făină Szafi Fitt pentru patiserii dulci ( aici )
·       40 g de cocomas ( aici )
·       50 g de apă fierbinte
·       80 g de piure de mere ( sau alte legume / fructe , ex. dovleac )

Cremă de brânză :
·       60 g de făină Szafi Fitt pentru prăjituri ( aici )
·       1,5 linguri de suc de lămâie
·       1-2 lingurițe de coajă de lămâie
·       20 g de stafide ( nu e necesar )
·       Un vârf de cuțit de vanilie
·       70 g de apă

Mod de preparare :

Prima dată curățăm merele , le fierbem , apoi le turmixăm .
Amestecăm apa fierbinte cu crema de cocos și piureul de mere , apoi adăugăm făina și frământăm aluatul .
Până amestecăm ingredientele pentru crema de „brânză” , lăsăm aluatul la odihnă .
Întindem aluatul pe o hârtie cerată și tăiem cercuri cu ajutorul unui pahar mare . ( 5-6 buc .)
Împărțim crema pe cercurile de aluat , iar cu ajutorul unei furculițe formăm colțunași .
Se coc 25 de minute în cuptorul cu convecție preîncălzit la 175 de grade .
Servim presărat cu eritrit pudră ( aici ) .




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu