miercuri, 18 mai 2016

Lasagna extra dietetic fără gluten și paste de casă ( paleo , cu conținut redus de carbohidrați )





Paste de casă paleo , fără gluten , cu conținut redus de carbohidrați

          Ingrediente ( pentru o tavă de 30*30 cm ) :

·       90 g de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților (aici)
·       60 g de făină pentru patiserii sărați
·       60 g de făină tapioca ( aici )
·       6 g de sare Himalaya ( aici )
·       3 ouă de mărimea M
·       9 gălbenușuri de ou de mărimea M

Mod de preparare :

Amestecăm ouăle cu sarea . Amestecăm făinile , adăugăm ouăle și frământăm aluatul . Aluatul trebuie să fie tare , dar să nu se sfărâme . ( Dacă e prea tare , putem să adăugăm câteva linguri de apă . )
După câteva minute de odihnă , frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus , îl întindem ( de grosime cât e o foaie de hîrtie ) și tăiem în forme dorite .
Este important să-l întindem pe o suprafață care nu se lipește .
Trebuie să iasă minim 18 foi mari pentru lasagna , altfel o să fie prea groase .

Din acest aluat putem prepara orice tip de paste și pot fi uscate ( se usucă într-o zi ) . După uscare se fierb în apă,  aproximativ 6 minute , iar după fierbere trebuie să le clătim cu apă rece .



Preparare sos bolognese

Ingrediente ( 1 tavă ) :

·       1 lingură de ulei de nucă de cocos ( aici )
·       800 g de piept de pui tocată
·       80 g de bază dietetică pentru Bolognese Szafi Fitt ( aici )
·       4 dl de apă

Mod de preparare :

          Călim carnea tocată în uleiul de nucă de cocos încins . Între timp amestecăm baza dietetică pentru Bolognese cu apa .
          Turnăm apa pe carne , și fierbem 2-3 minute pe foc mediu , amestecând în continuu .


Preparare lasagna

Preparăm sos din amestecarea ingredientelor :

·       40 g de bază dietetică pentru Bolognese Szafi Fitt
·       2 dl de apă

Punem pe o tavă câteva linguri de sos . Adăugăm peste sos paste , apoi bolognese , paste , bolognese și la sfârșit din nou paste .
Putem adăuga cașcaval ras , apoi turnăm peste, sosul rămas.

Coacere :

Se coace 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .

Așteptăm 15 minute să se răcească , apoi îl feliem .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu