miercuri, 18 mai 2016
Lasagna extra dietetic fără gluten și paste de casă ( paleo , cu conținut redus de carbohidrați )
Paste de casă paleo , fără
gluten , cu conținut redus de carbohidrați
Ingrediente
( pentru o tavă de 30*30 cm ) :
·
60
g de făină pentru patiserii sărați
·
3
ouă de mărimea M
·
9
gălbenușuri de ou de mărimea M
Mod de preparare :
Amestecăm ouăle cu sarea . Amestecăm făinile , adăugăm ouăle și frământăm
aluatul . Aluatul trebuie să fie tare , dar să nu se sfărâme . ( Dacă e prea
tare , putem să adăugăm câteva linguri de apă . )
După câteva minute de odihnă , frământăm aluatul pe o suprafață presărată
cu făină de fibre de bambus , îl întindem ( de grosime cât e o foaie de hîrtie
) și tăiem în forme dorite .
Este important să-l întindem pe o suprafață care nu se lipește .
Trebuie să iasă minim 18 foi mari pentru lasagna , altfel o să fie prea groase
.
Din acest aluat putem prepara orice tip de paste și pot fi uscate ( se
usucă într-o zi ) . După uscare se fierb în apă, aproximativ 6 minute , iar după fierbere
trebuie să le clătim cu apă rece .
Preparare
sos bolognese
Ingrediente ( 1 tavă ) :
·
800
g de piept de pui tocată
·
4
dl de apă
Mod de preparare :
Călim carnea tocată în
uleiul de nucă de cocos încins . Între timp amestecăm baza dietetică pentru
Bolognese cu apa .
Turnăm apa pe carne , și
fierbem 2-3 minute pe foc mediu , amestecând în continuu .
Preparare
lasagna
Preparăm sos din amestecarea ingredientelor :
·
40
g de bază dietetică pentru Bolognese Szafi Fitt
·
2
dl de apă
Punem pe o tavă câteva linguri de sos . Adăugăm peste sos paste , apoi
bolognese , paste , bolognese și la sfârșit din nou paste .
Putem adăuga cașcaval ras , apoi turnăm peste, sosul rămas.
Coacere :
Se coace 40 minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade .
Așteptăm 15 minute să se răcească , apoi îl feliem .
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu