vineri, 13 mai 2016

Pogăcele paleo , fără carbohidrați ( paleo , fără gluten , lapte , drojdie )




Ingrediente ( 49 de bucăți ) :

·       100 g de amestec de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de făină de fibre de bambus ( aici )
·       7 g de sare de Himalaya ( aici )
·       4 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       1 ouă de mărimea M
·       115 g de gălbenuș de ouă ( aproximativ 5-6 buc.)
·       210 g de lapte de nucă de cocos
·       1 ceapă mai mare ( 37 g după prăjit )
·       10 g de ulei de nucă de cocos ( aici )

Mod de preparare :

Prăjim ceapa cu un praf de sare în ulei de nucă de cocos . Apoi lăsăm să se răcească,  să fie doar călduț .

Preparare aluat : Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi le amestecăm și adăugăm ceapa prăjită . Lăsăm 10 minute să se odihnească .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus , apoi îl întindem până obținem o  foaie de grosime de 1 cm .
Tăiem pogăcelele cu o formă de 3,5 cm și le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere : Se coc 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Valoarea nutrițională pe bucată :

Valoare energetică : 13,3 kcal
Proteine : 0,5 g
Lipide : 1 g
Carbohidrați : 0,3 g





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu