luni, 16 mai 2016

Cornuri dietetice , paleo ( fără gluten , lapte , drojdie , conținut redus de carbohidrați )





Ingrediente :
·       80 g de amestec de făină Szafi Fitt pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de făină de tapioca ( aici )
·       10 g de pudră de albuș de ou ( poate fi înlocuit cu făină de tapioca )
·       10 g de semințe de chia ( aici )
·       4 g de sare de Himalaya ( aici )
·       3 g de bicarbonat de sodiu ( aici )
·       3 lingurițe de condimente pentru pâine
·       3 ouă de mărimea M
·       150 g de lapte de nucă de cocos
·       1 lingură de amestec de semințe ( pe deasupra )

Mod de preparare :

Ingredientele uscate și lichide se vor amesteca în boluri separate , apoi vor fi lucrate împreună .
Lăsăm aluatul 5 minute să se odihnească .
Frământăm aluatul pe o suprafață presărată cu făină de fibre de bambus ( aici ) , apoi îl împărțim în 5părți egale . Sucim din ele batoane de 22 cm , astfel încât capătul lor să fie mai subțire .
Cu un cuțit crestăm în trei locuri batoanele, le ungem cu ouă sau ulei de nucă de cocos , apoi le presărăm cu amestecul de semințe .
Le așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt .

Coacere :

Se coc 35 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade .

Valoarea nutrițională pe bucată ( fără amestecul de semințe ) :

Valoare energetică : 96,7 kcal
Proteine : 6,3 g
Lipide : 4,6 g
Carbohidrați : 6,6 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu