luni, 9 mai 2016

Prăjitură cu brânză paleo și căpșuni ( fără gluten , lapte , zahăr , cu conținut redus de carbohidrați )





Poate fi consumat de cei care au intoleranță la gluten , la lactoză , la drojdie, diabetici , țin dietă paleo , sau vor să slăbească .

          Ingrediente aluat :
·       40 g de făină pentru reducerea carbohidraților ( aici )
·       30 g de făină pentru prăjituri ( aici )
·       10 g de pudră de cacao ( aici )
·       30 g de eritrit ( aici )
·       1 g de sare Himalaya ( aici )
·       4 ouă de mărimea M
·       100 g de apă

Ingrediente cremă :
·       532 g de căpșuni
·       200 g de brânză paleo ( rețetă aici )
·       60 g de eritrit
·       1 g de sare
·       14 g de gelatină
·       280 g de apă

Mod de preparare :

Mai întâi preparăm crema :
Fierbem 100 g de apă și topim în ea gelatina . Măcinăm 284 g de căpșuni , cu 180 g de apă , îndulcitorul și sarea , apoi adăugăm brânza paleo și facem cremă .
La sfârșit adăugăm gelatina topită și până preparăm aluatul , lăsăm să se răcească .

Preparare aluat :
Amestecăm făinile . Albușurile de ouă se bat spumă cu sarea , îndulcitorul și apa , apoi se adaugă gălbenușurile ( câte una ) și se bat în continuare , aproximativ 2 minute . Adăugăm câte o lingură de făină și amestecăm cu telul .
Turnăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și formăm o foaie de 32*26,5 cm .
Se coace 25 de minute în cuptorul preîncălzit la 175 de grade .

Tăiem în două foaia de prăjitură răcită , astfel încât să tapetăm forma cu o bucată , iar cealaltă să ne ajungă să acoperim prăjitura .
Turnăm jumătate de cremă în formă , și o punem în frigider , până se întărește puțin .
Așezăm căpșunile și turnăm crema rămasă , apoi acoperim cu foaia de prăjitură rămasă .
Punem în frigider până se întărește ( 2 – 2,5 ore ) .

Valoarea nutrițională ( 100 g ) :

Valoare energetică : 55 kcal
Proteine : 6 g
Lipide : 1,7 g
Carbohidrați : 4 g


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu